sreda, 15. avgust 2007

KŠK bejbe se predstavijo

Ohlapni študentski urniki, posledica poletne odsotnosti sedenja za študijsko literaturo, in ohlapna telesa, posledice posvem istega početja, so šest aktivnih študentk odposlale na misijo iskanja ultimativne rešitve. Odgovor se je izpisal v obliki ustanovitve Kolesarske sekcije KŠK, ki je dekleta posedel na kolesarske sedeže in jih celo poletje gnal po okoliških gričih, gorenjskih gozdovih in vinorodnem dolenjskem hribovju. Idilični razgledi, postavni sokolesarji in ojačane nožne mišice so jih tako prevzeli, da so se odločile za maratonsko manifestacijo svojega kolesarskega entuziazma v obliki prijave na Rekreatur.

V najmlajši, najbolj ženski in – kot se šušlja med moškimi udeleženci maratona – najlepši ekipi tako brca, sopiha in se poti šest zagrizenih športnic in vestnih študentk, ki vsaka s svojim živahnim karakternim profilom poskrbi, da v ženski družbi nikoli ne zmanjka smeha, tem za pogovore in neizogibne energije.

Ko se sokolesarke pogreznejo v zimsko hibernacijo, neumorna vodja ekipe Neža Lužan intenzivno poskakuje na parketu aerobičnih telovadnic. Dokler svojih glasilk ne prične obremenjevati z dretjem v inštruktorski mikrofon, jih vztrajno trenira s stalnim govorjenjem in živahnim smehom, ki – zahvaljujoč neusahljivemu viru njene športne energije – ne potihneta niti v najbolj strmih klancih.

Neža

Navdušena inštruktorica aerobike Maja Ilc svoja aerobična znanja redno pretvarja v aktivne plesne gibe na obveznih žurih, kjer jo zavidljiva fizična kondicija na plesišču zadržuje vse do jutra. Ko ne pleše, pridno študira, skrbi za razvajanje ostalih članic z organizacijo morskih počitnic in sproščujočih večerov ob šiši ter vzdržuje dobre odnose z moškim delom spremljevalne ekipe.

Jasna Simović, najbolj vestna udeleženka rednih nedeljskih treningov, kondicijo nabira s prenašanjem obteženih natakarskih pladnjev in tovorjenjem težkih komunikoloških knjig. Obljublja, da bo svoja marketinška znanja vnovčila pri iskanju sponzorjev za prihodnje leto, do takrat pa bo pokroviteljsko vrzel zapolnila s pozitivno energijo in pridnim vrtenjem kolesarskih pedal.

Ela in Jasna

Ela Omersa je pogosto stigmatizirana zaradi odstopajočega študija, saj z razliko od ostalih KŠK bejb ne paradira po marmornatih hodnikih FDV-ja, temveč vztrajno tabori v knjižnici Pravne fakultete. Poleg piflanja zakonikov najpametnejša članica v prostem času preizkuša svojo gibčnost na pilatesu, nakupuje estetsko kolesarsko opremo in nonšalantno bojkotira sodelovanje na ekipni spletni strani.

Mojca Jagodic ima hribe že v krvi, saj je večino svojega življenja preživela visoko nad gozdno mejo. Čeprav je njeno edino povezavo s civilizacijo dolgo predstavljal računalnik, je svojo novo komunikacijsko vez z dolino našla v kolesu. Poleg kamikaznih spustov v prostem času opravlja nekaj deset novinarskih služb, prakticira bizaren življenjski bioritem in se ljubiteljsko zaletava z avtomobili.

Mojca

Pina Sadar ni na koncu zgolj v opisnem tekstu, temveč najpogosteje tudi v kolesarski koloni. Poleg izmučujočega sledenja sokolesarkam tekmuje z Mojco v številu avtomobilskih nesreč in novinarskih služb. Njen "nežen" glas preplavlja slovenske domove preko radijskih kanalov, diplomatske zmožnosti pa uveljavlja v delu piarovke. O (ne)kakovosti njenega dela priča dotični predstavitveni tekst.

3 komentarji:

Yah0da pravi ...

Ej, dbest! :) Res sm se nasmejala :)

Jasna pravi ...

Pina, super si tole napisala, ni kej, obvladaš zadevo! Mojčina slika, z vetrom u laseh, zmaga, pogrešam še fotki od vaju z Majo, vsekakor pa ni res, da si dostikrat na koncu kolesarske kolone :)

Pina pravi ...

*blush* :)