sobota, 25. avgust 2007

Rekreatur 2. dan - Skupaj čez ciljno črto

Če je bil prolog mokra pustolovščina, je bila prva etapa kraljevska pustolovščina. Takšen pridevnik si je zaslužila predvsem zaradi klancev, z njimi načrtovalec poti namreč ni skoparil – po vzponu na svetega Antona, kolesarjenju čez Črni Kal in nato do Postojne smo naredili nekaj več kot 1500 višinskih metrov. Khm, tole pa ni več mašji kašelj, kajne? (Najbrž že veste, s čim se bomo hvalili do konca leta.)


Takole: naj povemo, da je Rekreatur bolj kot tekmovanje družabni dogodek in KŠK bejbam družbe pred potjo, med potjo in po poti družbe vsekakor ne manjka, Po bučnem sprejemu v marini, je ob 9:14 startala najbolj razvpita ženska ekipa Rekreatura (= KŠK bejbe) in kaj kmalu zagrizla v klanec. Že kmalu pri vzponu v obličje svetega Antona so nas ujeli fantje, ki so imeli štart 14 minut za nami. Šent Tončija so menda podkupili s travarico.

Po prvem vzponu je sledil prvi spust do Kubeda, kjer nas je na prvi kontrolni točki čakala žižola in iz zvočnikov odmevajoče harmonike. Raje kot soplesalce smo zavrteli pedala in zagrizli proti Črnemu Kalu, kot da klancev še ni dovolj, smo se vzpeli še čez Kozinski klanec in padli v Kozino, nato pa zavili na staro magistralko.

Ženski del so na tem mestu začele pestiti medicinske težave, fantje pa so se bolj kot sami s sabo ubadali s tehničnimi težavami.

Ko smo se bejbe po mukotrpnih naporih in bolečinah v kolenu znašli v Lokvah, je že dišalo po drugi kontrolni točki, ki se je nahajala v Sežani. Fantje nimajo najbolj izostrenega vonja, pa so jo skupaj z lipicanci namesto do tja mahnili kar do italijanske meje.

V Sežani so nas sprejeli temni oblaki in bolj pomembno - teranov liker, ki je predramil črevesno floro ter nam na prepotene obraze ponovno nadel prešerne nasmehe.

Čas za krmljenje, legalen doping in hop – spet smo odrinili. V križišču desno proti Križu, skozi Filipčje brdo, čez nekaj klancev (a jih že nau konc al kva?!) namenili do Postojne. V zadnjih kilometrih smo KŠK bejbe ujele fante na počitku, ki so ravnokar oskrbeli Tadejevo gumo – reva je imela dovolj in si je z nožem zadala tragično smrt. Pogreba nismo imeli, smo se pa KŠK-jevci združili v eno in v cilj spektaktularno zakolesarili skupaj.

Današnje številke:

Število km: 111km
čas KŠK fantje: 6h56min
čas KŠK bejbe: 7h01min

Rezultati 1. etape:

Fantje na 8. mestu, bejbe na 10. mestu. V skupnem seštevku so tako KŠK fantje samo z 10 sekundami zasotanku na nehvaležnem drugem mestu, KŠK bejbe pa ponovno v zlati sredini, na 10. mestu.

1 komentar:

Pina pravi ...

Mojca, "rispekt" za tale poznonočna poročila, ostalim pa seveda za - lalalala - uspešno premagan maraton. :)