sreda, 22. avgust 2007

Poslednji trening na Zelence

Vedno čudovite KŠK bejbe (hmmm) na idiličnih Zelencih

Števec na strani Kolesarske sekcije bliskovito odšteva dneve do našega maratonskega izziva. Na zadnjo predrekreaturno nedeljo smo tako še zadnjič obtežile svoje kolesarske sedeže in v nepogrešljivi spremljavi kolegov iz fantovske ekipe odbrzele proti Kranjski gori.

Kljub ugodni vremenski napovedi v prijazni rumeni barvi so nekatere člane zavedli jutranji oblaki. Motivacija sokolesarjev je premagala njihov vremenski skepticizem in po potrpežljivem polurnem čakanju smo bili v polni postavi pripravljeni na novo športno preizkušnjo.

Zaspano priprtih oči nam ni bilo potrebno mučiti z intenzivnim mežikanjem, saj pot čez Podbrezje do Črnivca obvladamo že v miže. Namesto, da bi jo mahnili do običajne blejske destinacije, smo švignili do đesnajškega geta. Skozi "mesto jekla in rož", kot uradno vabi tabla ob dobrodošlico, oz. "mesto jekla in jugotov", kot neuradno dodajamo sami, smo odsopihali do Mojstrane. Asfaltno cesto smo zamenjali za makedamski kolovoz, ki nas je ob izdatnem tresenju pripeljal do Kranjske gore. Na kolesarski stezi je besedna zveza "prometna cesta" dobila nove dimenzije z neprekinjeno kolono nedeljskih rekreativcev na vseh vrstah kolesov in koleščkov. Ob občudovanju kranjskogorske mode z inventivno uporabo naključno natrganega rastlinja ob poti smo hipoma prispeli do zelenega cilja. Ob izviru Save smo se pozdravili vse močnejše sonce in ponovno napolnili svoje energijske rezervoarje. Spustili smo se nazaj v turistično Kranjsko goro, se posončili ob postanku na simpatičnem kolesarskem počivališču in zagrizli v že znano pot skozi Mojstrano in Jesenice. Čeprav so moči vse bolj pojenjale, smo se za voljo razgibanosti ture odločili za ponoven krajši vzpon in se v Kranj vrnili čez Tržič.

Kolesarske števce je zajetna kilometrina popolnoma zmedla in tako so nam na svoje ekrančke izpisali odstopajoče številke. Kakorkoli že, padlo je okoli 140km, o natančni cifri pa vas bomo obvestili ob zaključku mednarodne konference števcev, kjer naši kolesarski pripomočki usklajujejo uradno verzijo. :)

Naslednja destinacija: REKREATUR!

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Uradno določeno: 136km :)

Pina pravi ...

Tenks!
Bo že držalo, če predsednik tako reče. :)
Mojemu števcu je itak nekej trgalo pa še prepozno sem ga vključila, da o Elinem niti ne govorim ...

Jasna pravi ...

Zeleno, ki te ljubim, zeleno ...
Izlet je bil res eden boljših, pa hvala sokolesarjem, ki so me potrpežljivo čakali na vrh klanca iz Begunj. Zakaj me tako dolgo ni bilo? Bolečina v kolenih, padec motivacije, ko ostaneš nekje na repu kolone + težave z verigo :)