torek, 17. julij 2007

Pobeg v višave

Dopoldansko izmeno oddelala, domačim skuhala kosilo, se najedla makaronov, nato pa pred neznosno medblokovsko vročino pobegnila na Jezersko.

Odpravila sem se skupaj z Bojanom in Tadejem, sicer članoma ekipe KŠK fantje, se pa je ideja o kolesarskem izletu pri 35 stopinjah Celzija kljub vetrcu v laseh sprva zdela dokaj nesmiselna. Napaka. Kmalu nam je senco in blagodejen hlad dajala dolina Kokre, temperatura na cilju oz. pri Planšarskem jezeru je bila borih 24 stopinj, kar je bilo dovolj, da smo si čez ramena ogrnili, če ne celo do vratu zapeli, vetrovke. Navzgor porabljenih 95 minut, navzdol slabih 70, slabih 30 je šlo za menjavo počene zračnice, dobrih 30 pa za v miru popito pivo.

Glede počene zadeve – smola je bila tokrat na moji strani, vzrok okvare pa je bil risalni žebljiček, ki je nedolžno ležal na obali jezera, pod drevesom, na katerem je bil, sedaj samo še s tremi žebljički, pripet plakat za nedeljsko vaško veselico s Čuki. Nič ne de, Tadej je kolo hitro in suvereno spravil nazaj v vozno stanje, še enkrat se mu najlepše zahvaljujem, vse skupaj pa bi bilo seveda malo oteženo brez Bojanovega orodja in pa rezervne zračnice, ki jo ima prava KŠK bejba vedno s seboj. Da pa slučajno kdo ne bi bil prikrajšan za ˝šnelkurs˝ menjavanja zračnice, je poskrbel Bojan – posnetek reševanja krizne situacije sledi v kratkem.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Huh, prve prestale težave. :)
Pohvale za uspešno razreševanje! ;)

Sicer pa je promoviranje blagodejnega kolesarjenja v hladu prepričalo tudi naju z Elo, tako da sva danes ponovili vašo turo. Poročilo seveda sledi.