sreda, 11. julij 2007

Kako se je vse začelo ...

Začetek je bil sumljivo podoben stvarjenju sveta: najprej ni bilo nič. Potem je bil bumšakalaka in veliki bum in poletje in kao kok-sem-jest-debela-fak-jest-ne-grem-v-kopalke in potem se je vsak ponedeljek znova rodil zdrav duh v zdravem telesu (ki je do srede ponavadi že umrl, pogosto nasilne smrti - s predoziranjem čokolade) in šele nato je ob pobudi vodje kolesarske sekcije Kluba študentov Kranj vzniknila naivna ideja: prijavimo se na Rekreatur. 360 kilometrov kolesarjenja po Sloveniji? Džabe! (S čim so bili omamljeni naši možgani ob sprejetju te odločitve, še preiskujemo.)

360-kilometrska kalvarija je tako dobila 6 novih članic: tri (bodoče) kulturologinje, eno (bodočo) komunikologinjo, eno (bodočo) pravnico in eno (bodočo) novinarko. Sicer pa je mineštra šestih študentk z zvenečim imenom KŠK bejbe poleg pokrovitelja, ki se skriva v imenu, trenutno še v dogovarjanju za generalno sponzorstvo s Kliničnim centrom. Črnohumorno šalo na stran. ;)

Kaj pišejo o novih upih slovenskega ženskega kolesarjenja drugi?
"Novo prijavljeni ekipi (apelirajo na ekipi KŠK bejbe in KŠK fantje, op. p.) sta med ostale ekipe vnesli nemir, saj ne vemo kaj bo odločalo o zmagovalcu: mladostna zaletavost ali zrele izkušnje. Vsekakor pričakujemo oster boj." (www.rekreatur.si)

5/6 članic ekipe KŠK bejbe in 2/5 članov ekipe KŠK fantje

Naj zaključim v prešernovsko zlajnanem slogu: Pričakujemo lahko ne samo boj, pač pa mesarsko klanje. (Ne, pillow fighta ne bo.)

1 komentar:

Pina pravi ...

Super Mojca! ;)
Mislim, da smo že moralne zmagovalke Rekreatura. :)